Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Článek Cesta

Článek Cesta



Datum konání:
16.12.2016

Článek o MŠ z občasníku Cesta

V mateřské škole Mořice je dětem moc dobře. Kolektiv dětí je smíšený, od dvou do šesti let věku. O radostnou atmosféru a výchovu se starají Mgr. Alena Řezáčová, Bára Vinklerová a nově Marcela Klapilová, v pozici chůvy.

Díky podpoře Obecního úřadu Mořice a zastupitelů obce se podařilo několik vylepšení v interiéru školičky. Od září si děti mohou hrát na novém koberci a bezpečnost dětí doplnilo zabezpečení budovy zvonkovým videosystémem. Je to nemalá částka z rozpočtu školy, která byla vynaložena. Také byl z části doplněn nábytek pro hry dětí a nové funkční zábradlí.

Spolupráce s rodiči dětí je výborná. Svědčí o tom již tři dílničky, které byly zaměřené na Jablíčkové pečení, Heloudýň spojenou s výstavkou o nejkrásnější dýni a veselé strašidýlko a Podzimní jarmarkové tvoření. A to není vše z bohatého programu naší školy.

Naštívili jsme několik dětských divadelních představení ve spolupráci s Měst. KS v Němčicích nad Hanou. Byli jsme na návštěvě v ZŠ Nezamyslicích, podívat se, jak se daří našim bývalým prvňáčkům. Setkali jsme se i s dětmi, které chodí nyní do první třídy ZŠ v Němčicích a ještě loni patřily k předškolákům. Vedou si všichni úspěšně.  Zapojili jsme se do projektu Bezpečně na cestě. Spolupráce s místním oddělením Policie ČR je výborná. Pan policista se dětem líbil a velmi poutavě vyprávěl, jak se mají chovat v různých životních situacích. Posluchači si odnesli vědomosti, které mohou zachránit i život. Toto téma rozšířil projekt první pomoci ve spolupráci s ČČK v Prostějově a paní ředitelkou Ing. Černochovou. Pestrý výchovně vzdělávací program školy doplnila každý čtvrtek angličtina s Petrou, kde si hrajeme, cvičíme, kreslíme, mluvíme i zpíváme. Navštívil nás pan myslivec Milan Václavíček, který velmi poutavě povyprávěl o tom, jak se žije zvířátkům, rostlinám a stromům  v lese a také nás poučil o zásadách správného chování v přírodě, jak dbát o svou bezpečnost a čeho se v lese vyvarovat.

Mořická školička byla v roce 2016 zařazena do sítě škol spolupracujících s Mensou ČR a také byly děti velmi úspěšně testovány. Jsme zapojeni do projektu Česko čte dětem, v Mořicích i ve spolupráci se seniory. Mořické děti byly u vítání nejmenších občánků, pouštěly draky na Drakiádě, opět ve spolupráci s rodiči a OÚ.

Sportovní oblast dětí rozvíjíme i v plaveckém výcviku, tentokrát v Plavecké škole Vyškov. Podzimní rozloučení s Mokrošem se uskutečnilo ve znamení Zamykání žabích tůní. Pomáhal při tom vodníček Mokrášek. Na stránkách naší školy uvidíte, že každá žabka už spí. Proběhlo nejen sportování, ale i enviromentální výchova, zaměřená na poznávání života v přírodě. Došlo i na rýmování básniček. Měli jsme letos několik setkání s chovateli. Posledním byl chovatel Adámek Šášek, který přinesl dětem ukázat, jak se dají doma chovat šneci. Co nás ještě čeká? Výstavka dětských prací ve spolupráci s místními hasiči, předvánoční dílnička zaměřená na zdobení perníčků, Mikulášská návštěva, setkání s mořickými seniory, pro které připravujeme krátké vystoupení, vánoční besídka a nejdůležitější věc – rozbalování dětských dárků, vystoupení na návsi u Kaple Sv. Martina 24. 12. ve 14 hodin s Živým betlémem. Na vše se připravujeme a těšíme.

Děkujeme všem rodičům, prarodičům, příznivcům i přátelům naší školičky za spolupráci a do Nového roku přejeme VŠEM mnoho štěstí, zdraví a osobní pohody.

Mgr. Alena Řezáčová, ředitelka školy, Bára Vinklerová, učitelka a Marcela Klapilová, chůva


19. 4. Rostislav

Zítra: Marcela

Kontakt

Mateřská škola Mořice
Mořice 1, 798 28 Mořice
 
Mgr. Alena Řezáčová, ředitelka
Telefon: 582 388 347
Mobil: 777 604 025
Email: skolka@morice.cz
Datová schránka: nx4ku5u

 Odkazy

Obec Mořice

Zámecká knihovna Mořice

Návštěvnost stránek

069777