Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > BeeBot v naší školičce

BeeBot v naší školičce



Datum konání:
11.3.2021
Datum ukončení:
30.4.2021

BeeBot 

Robotické hračky patří i do mateřské školy Mořice

Podpora: MAS Hanácký venkov - rezervační systém pro zapůjčení putovní sady

Každá MŠ má možnost zapůjčit si putovní sadu na určitý stanovený termín ve školním roce. Termínů rezervovat si tuto robotickou hračku je v průběhu roku více. Je to drahá a pro malou mateřinku i nákladná hračka pro děti. Musím říci, že je i více kladů a důvodů, proč právě předškolní děti se mají seznamovat s BeeBot-kami.

Je to rozvoj logického myšlení, základy k pochopení programování, práce ve skupině i ve dvojicích, práce podle plánu a návodu pomocí piktogramů, rozvoj individualizace dítěte v určité oblasti, např. v oblasti postřehu a pozornosti, slovní zásoby, v rozvoji mapování a pochopení problému a spoustu dalších oblastí, co obohacuje, rozvíjí, upevňuje i cvičí myšlení dítěte v předškolním věku.

Zapůjčená didaktická sada je majetkem MAS Region Haná z.s. a byla pořízena v rámci projektu "Společně pro rozvoj školství – MAP II ORP Prostějov, reg.č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008595"

Naše školička ji má zapůjčenou již podruhé, vždy ve čtrnáctidenním cyklu a získala si u našich dětí oblibu. Je to tím, že se děti s hračkou naučily pracovat, že učitelky hravou formou  naučily děti chápat cesty a hlavolamy BeeBotek. Přispěla nám k tomu i Hejného metoda z oblasti předmatematické gramotnosti.

 

Mgr. Alena Řezáčová


19. 4. Rostislav

Zítra: Marcela

Kontakt

Mateřská škola Mořice
Mořice 1, 798 28 Mořice
 
Mgr. Alena Řezáčová, ředitelka
Telefon: 582 388 347
Mobil: 777 604 025
Email: skolka@morice.cz
Datová schránka: nx4ku5u

 Odkazy

Obec Mořice

Zámecká knihovna Mořice

Návštěvnost stránek

069784